You are here

Mattojen hoito-ohjeet

Mattojen hoito-ohjeet

Mattojen hoidossa tulee noudattaa yksilöllistä hoito-ohjeita, joka löytyvät jokaisesta matosta. Matot pysyvät kauniina ja puhtaina, kun ne imuroidaan säännöllisesti, tahrat pyyhitään välittömästi kostealla kankaalla ja mattoja tuuletetaan joitakin kertoja vuodessa. Painepesuria ei tule käyttää mattojen pesussa, koska voimakas paine voi rikkoa maton rakenteen.  Nämä ohjeet pätevät kaikkiin mattoihimme, mutta pesuohjeet poikkeavat laaduittain.

 

Käytävä – ja yleismatot

Käytävä – ja yleismatot ovat kestäviä ja pestäviä mattoja kodin moneen tilaan. Matoissamme on liukuestepohjaus, joka pitää maton hyvin paikoillaan. Suosittelemme matoille laakavesipesua max. 30 asteessa, kuivaus vaakatasossa.

Sileäksi kudotut matot

Sileäksi kudotut matot ovat helppohoitoisia ja pölyämättömiä. Nämä matot soveltuvat erinomaisesti myös allergia- ja lemmikkikotiin. Maton pohjamateriaalista riippuu, mitä pesuohjetta matolle suositellaan. Ulkokäyttöön soveltuvat polypropeenimatot sekä liukuestepohjaiset matot voi pestä kotona, suosittelemme näille laakavesipesua max. 30 asteessa. Mikäli maton pohjauksessa on käytetty juuttia, suosittelemme laakapesua pesulassa. Mattojen kuivaus vaakatasossa.

Nukkamatot

Pehmeät ja sisustukselliset nukkamatot tuovat kotiin pehmeyttä. Yleisesti nukkamattojen pohjauksessa on käytetty juuttia ja suosittelemme nukkamatoillemme laakavesipesua pesulassa, kuivaus vaakatasossa.

Viskoosimatot

Kevyet, himmeästi hohtavien viskoosimattojen pesuna suosittelemme laakapesua pesulassa. Tahrojen poistossa vältä voimakasta hankausta.

Puuvillamatot

Kodikkaat ja käytännölliset puuvillamatot soveltuvat kodin moneen tilaan. Puuvillamatot ovat yleisesti vesipestäviä, suosituksena laakavesipesu 30 asteessa. Raidallisten puuvillamattojen osalta kuivatus tulee tapahtua tangolla, raitojen suuntaisesti. Painettujen puuvillamattojen pesuohjeena on laakavesipesu 30 asteessa, painetun kuvion voimakasta harjaamista tulee välttää.

Kuramatot

Kaikki kuramattomme ovat vesipestäviä. Suosittelemme laakavesipesua 30 asteessa.

Villamatot

Villa on kestävä luonnonmateriaali, joka tuo lämpöä kotiin. Villa materiaalina hylkii luonnostaan likaa, joten villamattoa ei tarvitse pestä usein. Pesuohjeena villamatoille suosittelemme laakavesipesua pesulassa. Mikäli villamattoon tulee tahra, poistetaan se välittömästi kylmällä vedellä. Villamatolle voi antaa myös talvella kevyen lumipesun.